Hoe maak je een moodboard voor een kinderkamer

25 november 2022
moodboard kinderkamer

Hoe maak je een moodboard
(voor een kinderkamer)

De letterlijke vertaling van mood is: stemming. Een moodboard is een visualisatie van een concept, idee, gedachte of gevoel op een bord. Een moodboard maken voor de kinderkamer lijkt extra werk als je een duidelijk beeld hebt van wat je wil met kinderkamer. Ben je nog bezig met het bedenken van de juiste sfeer voor de kinderkamer? In beide gevallen is een moodboard een must do.

Waarom een moodboard maken voor de kinderkamer belangrijk is:

  • Je bepaalt van te voren de sfeer
  • Je krijgt inzicht in welke stijl je aanspreekt
  • Je voorkomt miskopen
Daarnaast is een moodboard maken harstikke leuk en kun je dit goed samen met je kind doen. Lees verder over hoe maak je een moodboard.

Maak je moodboard in 5 stappen

  • Schrijf als eerste een aantal woorden op die je vindt passen bij de wensen voor de kinderkamer, bijvoorbeeld zacht, rustig, warm, stoer, krachtig, speels, eigenwijs.
  • Daarna ga je op zoek naar beelden die bij de woorden passen. Je kunt dit online doen of lekker gaan bladeren.
  • Zoek naar beelden uit de natuur, fashion, kunst of tekeningen enz. Kies liever geen interieurbeelden. Een plaatje van een bed zorgt er vaak voor dat je ook vasthoudt aan precies dat ene bed. Laat je inspireren door kleuren en vormen. En varieer in close-up beelden en plaatjes van veraf.
Zorg dat je uitkomt op drie en maximaal vier beelden.
  • Ga na welke beelden bij elkaar passen en één geheel vormen. De afbeeldingen kunnen heel verschillend zijn, dat maakt niet uit. Door de beelden bij elkaar te zetten ga je vanzelf voelen of het klopt.
  • Zoek vervolgens naar kleuren in de afbeelding die je aanspreken. Niet alle kleuren uit de afbeelding hoeven terug te komen en het kunnen juist ook detailkleuren uit de afbeeldingen zijn. Kies maximaal 4 kleuren.

Nu heb je de basis voor de kinderkamer klaar. Pak bij elke keuze het moodboard erbij om na te gaan of het past bij de sfeer en het kleurenpalet.

Een moodboard maken is onderdeel van de online cursus kinderkamer inrichting. In de online cursus creëer je stap voor stap een kinderkamer die past bij wie je kind is. Hier vind je meer info over de online cursus kinderkamer inrichting.

Hi, ik ben Annemarie

Als HSP kinderkamerspecialist help ik met het inrichten van tiener- en kinderkamers waar kinderen zichzelf kunnen zijn. In het 1-op-1 advies en de online cursus kinderkamer inrichting staat jouw kind centraal. We gaan uit van wat kloppend voelt zodat er een kamer komt die past bij wie jouw kind is.

Verder lezen?

Geen autootjes meer, wel een bureau, een chillplek en een ruime kledingkast. In dit blog lees je wat er nodig is voor een jongens tienerkamer.

Meer lezen >
stoere tienerkamer stoere kinderkamer jongen

Alles is opeens kinderachtig. De treintjes en de autootjes kunnen uit de kamer van je zoon. Voor poppen en knutselspullen is geen ruimte meer.

Meer lezen >
Kinderkamer behang kiezen

Hoe kies je kinderkamer behang dat bij je kind past, en je kind blij maakt? 3 tips voor het kiezen van kinderkamer behang.

Meer lezen >

Wil je de kinderkamer inrichten op een manier dat je kind zich thuis voelt?

Cursussen kinderkamer inrichting- en styling en 1-op-1 kinderkameradvies