Stoere tienerkamer

26 januari 2023

Stoere tienerkamer

Alles is opeens kinderachtig. De treintjes en de autootjes kunnen uit de kamer van je zoon. Voor poppen en knutselspullen is geen ruimte meer op de kamer van je dochter. Jouw tiener in de dop is toe aan de volgende kamer, een stoere tienerkamer.

Inherent aan de ontwikkeling van je kind is, dat zijn of haar kamer ook door verschillende fases gaat. Na de babykamer, peuterkamer, basisschool kamer is nu de tienerkamer aan de beurt.

Heel zoet hoeft het dus allemaal niet meer. Hoe richt je een stoere tienerkamer in?

stoere tienerkamer inrichten kinderkamer jongen

Een stoere tienerkamer creëer je door kleur 

Een kamer krijgt een heel ander karakter als je de kleur veranderd. Wil je een stoere tienerkamer? Gebruik in ieder geval één donkere kleur. Een donkerblauwe muur geeft gelijk een heel andere sfeer in de kamer. Wil je harmonie in de kamer, geef de andere muren naast de donkere muur, ook kleur. Andere kleuren waar je aan kan denken zijn: okergeel, terra, bordeaux rood en diep groen.

Gebruik verschillende materialen

Voor een stoere look & feel, combineer verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout en metaal. Zeker door het gebruik van metaal heb je in een handomdraai een stoere kamer. Mix & match ook sisal, jutte en wol.

Stoere tienerkamer accessoires

Met deze accessoires maak je in een handomdraai de stoere kinderkamer af:

  • Kussens van grove breisels of van jeans stof
  • Een warm plaid van wol of met een grafisch design
  • Metalen bakjes voor op het bureau
  • Een bureaulamp in de kleur van de muur
  • Kratten
  • Een dekbedovertrek van linnen

Aan de slag met de stoere tienerkamer

Wil je de tienerkamer goed aanpakken zodat jouw kind de komende jaren helemaal happy is? Gebruik dan de Tienerkamer inrichten Starterkit. De starterkit geeft je alle handvaten waarmee je aan de slag kan zodat jouw kind in volle glorie naar de volgende fase kan groeien. De Tienerkamer inrichten Starterkit staat vol met praktische tips en opdrachten zodat de kamer er komt en past bij wie jouw kind is.

Hi, ik ben Annemarie

Als HSP kinderkamerspecialist help ik met het inrichten van tiener- en kinderkamers waar kinderen zichzelf kunnen zijn. In het 1-op-1 advies en de online cursus kinderkamer inrichting staat jouw kind centraal. We gaan uit van wat kloppend voelt zodat er een kamer komt die past bij wie jouw kind is.

Verder lezen?

Chillplek voor een kinderkamer

De grootste overgang van een kinderkamer naar een tienerkamer is de functie. Naast slapen wordt het ook een plek om te chillen.

Meer lezen >
Verbind binnen met buiten leven

De connectie tussen binnen en buiten leven is een verrijkende en betekenisvolle ervaring. Lees het gastblog van Jellina Detmar over haar ervaring.

Meer lezen >
Meubels voor een tienerkamer

De meubels op de tienerkamer van je kind groeien met de fase van je kind mee. Wat mag er niet ontbreken op een tienerkamer?

Meer lezen >

Wil je de kinderkamer inrichten op een manier dat je kind zich thuis voelt?

Cursussen kinderkamer inrichting- en styling en 1-op-1 kinderkameradvies