Tienerkamer inrichten Starterkit

Dé start voor een nieuwe tienerkamer
De belangrijkste stap waar je direct mee kan beginnen
Duurzaam inrichten kinderkamer tiener jongen

Voor moeders met een tiener

Ontdek samen met je kind wat er nodig is zodat het tienerkamer inrichten zo soepel mogelijk verloopt. En bovendien je kind super blij is met het resultaat. Speciaal voor moeders met een tienerzoon of -dochter die nodig toe is aan een nieuwe kamer.

Hoe kom je tot een kinderkamer waar iedereen blij van wordt?

Je kind is groter dan het bed en het behang is inmiddels kinderachtig. Het meeste speelgoed kan weg. Er is een plek nodig om aan te werken en te relaxen. Je kind heeft meer ruimte nodig, wordt zelfstandiger en krijgt een duidelijke mening. Je kind groeit naar een nieuwe fase.

Dus waar begin je?

Jouw eerste gedachte is, wat wil ik voor mijn kind. Je bent al bezig met het inrichten en de bijbehorende meubels.

Maar is dit wel de beste manier om tot een nieuwe tienerkamer te komen? Het antwoord is nee.

Wat niet werkt

Het probleem van eerst nieuwe meubels en uitgaan van je eigen idee is dat je begint bij het einde en bij jezelf.

Het resultaat is een kamer die wel ok is maar niet dé plek, waar jouw kind in volle glorie in zijn volgende fase kan groeien. Die ontstaan is uit jouw perspectief en niet vanuit die van je kind.

Waardoor jullie de juiste sfeer niet voelen. De kamer de eigenheid mist die past bij jouw kind. Jullie blijven veranderen omdat het net niet gevoel overheerst.

Voor een tienerkamer die past bij je kind, is het belangrijkste om te weten waar je kind behoefte aan heeft.

Dit is dé manier om met de tienerkamer inrichting aan de slag te gaan

Om echt tot een kamer te komen waar iedereen blij van wordt. Waar jouw kind volledig zichzelf kan zijn. Kan relaxen, zijn vrienden uitnodigt en graag is, wordt makkelijker als je jouw kind loslaat. Jij je kind de rust en ruimte geeft om zelf beslissingen te nemen.

Zodat jouw tiener zelf in de lead is en tot een kamer komt waar hij/zij zich niet alleen nu maar ook de komende jaren thuis voelt. Als jouw tiener zelf de lead heeft, kom je veel eerder tot een kamer waar hij/zij zich de komende jaren helemaal thuis voelt.

Jij blij en je kind blij.

Ik snap natuurlijk dat loslaten hartstikke spannend is (want komt het dan wel goed?). Maar ik help je! Ik heb namelijk de Tienerkamer inrichten Starterkit voor je ontwikkeld. Vanuit mijn expertise en ervaring. Met deze starterkit begin je aan het begin in plaats van het eind.

“ Ik heb echt leren luisteren naar wat mijn dochter wil. Ze weet namelijk heel goed zelf wat ze fijn en mooi vindt. Echt een eye-opener. Het is zo leuk om samen met je kind dit te doen. Ze is zo blij, echt geweldig. Ze voelt zich helemaal fijn op haar kamer. Dus dank je wel voor het fijne meedenken en het advies. ”

Eva

Een tienerkamer is meer dan een verzameling meubels en kleur in een ruimte

Helemaal voor tieners want dit wordt de komende jaren dé plek voor je kind. Zijn of haar huiskamer waar je kind de meeste tijd doorbrengt.

Als jij start bij de wensen van je kind met het tienkamer inrichten, kun je samen de basis neerzetten voor een kamer waar je kind de komende jaren helemaal thuis is.  Zo kan jouw opgroeiende tiener:

.. zich ontplooien

.. vrienden ontvangen

.. zichzelf zijn

.. tot rust komen

tienerkamer inrichten jongen

De tienerkamer inrichting begint bij je kind

tienerkamer inrichten

Jouw kind weet vaak precies wat hij/zij wil. De kunst van het tienerkamer inrichten is om de juiste vragen te stellen zodat dit concreet wordt.

Met de Tienerkamer inrichten Starterkit kunnen jij én je tiener direct aan de slag en maken jullie een vliegende start. Jouw tiener wil immers ook dat de nieuwe kamer er komt toch?

De Tienerkamer inrichten Starterkit bevat de 2 belangrijkste bouwstenen en meerdere super leuke opdrachten voor je kind en voor jou. Zodat jullie straks exact weten waaraan een nieuwe kamer moet voldoen.

Dit krijg je:

  • De Tienerkamer inrichten Starterkit inclusief toffe opdrachten voor je kind en voor jou waarmee je een vliegende start maakt
  • Waardevolle tips voor jouw rol als moeder
  • Praktische tips om gelijk mee aan de slag te gaan

4 inspirerende video’s:

1. Hoe vraag ik aan mijn moeder wat ik nodig heb (deze video is speciaal voor je kind 😉)
2. Hoe praat ik met mijn kind over zijn wensen en behoeften voor de kamer
3. Waarom ruimte voor je kind belangrijk is
4. Jouw rol als moeder bij het tienerkamer inrichten

Na de Tienerkamer inrichten Starterkit:

  • Ben je EINDELIJK begonnen aan de tienerkamer en zijn de belangrijkste eerste stappen al gezet
  • Is het enthousiasme van je kind aangewakkerd waardoor je kind zelf aan de slag wilt en met initiatieven komt
  • Is de sfeer in huis (nog) beter omdat jullie samen werken aan hetzelfde doel
  • Bespaar je geld omdat je geen meubels koopt die niet passen
  • Heb je ervaren hoe fijn loslaten voelt

Veelgestelde vragen

Dit veld mag je leeglaten. Dummy niet verwijderen.

Ja de starterkit is ook voor kinderen jonger dan tien jaar. Vanaf 10 jaar kunnen kinderen de opdrachten zelfstandig doen. Is jouw kind jonger? Doe dan alle opdrachten samen.
Het is zeker aan te bevelen om alle opdrachten te doen omdat je dan echt een fundament hebt voor de kamer.
Tussen een half uur en een uur per opdracht.
Door het maken van de opdrachten weet je wat de wensen en behoeften van jouw kind zijn. De tijd die je er nu insteekt, bespaart je straks tijd en geld omdat alles in één keer goed is en jullie geen knagend gevoel houden.

Het is leuk om de Tienerkamer inrichten starterkit te printen en de opdrachten op papier te maken. Een printer is handig. Tijdschriften en interieurbladen zijn een leuke extra. Alles digitaal kan uiteraard ook

De Tienerkamer starterkit is juist gemaakt om samen met je kind aan de slag te gaan. Jouw kind weet namelijk heel goed wat bij hem/haar past.

Door je kind ruimte te geven om zijn/haar wensen duidelijk te maken en daarnaar te luisteren komt er een kamer die past bij jouw kind.

In de Tienerkamer starterkit staan tips die je handvaten geven om een glansrol te vervullen.

Nee natuurlijk niet. De starterkit is voor iedereen. In de praktijk neemt 95% van de moeders het initiatief om met de kamer aan de slag te gaan. Dus vandaar dat de Tienerkamer starterkit gericht is op de moeder.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur mij gerust een mail: contact@annemariefederer.nl. Ik beantwoord je vragen graag.

Hoi, ik ben Annemarie

Als kinderkamerspecialist geloof ik dat de inrichting van een passende kinderkamer altijd start bij het kind.

Kinderen weten precies wat bij ze past. Door je kind te stimuleren zijn of haar eigen keuzes te maken, ontstaat er een ruimte waar je kind zich straks helemaal thuis voelt.

Door het maken van eigen keuzes groeit bovendien het zelfvertrouwen van je kind. Kinderen gaan geloven in hun eigen kracht en komen in verbinding met wie ze zijn.