Slaapkamer advies

Ruimte voor je hoogsensitieve kind

In het 1-op-1 advies gaan we samen aan de slag om een slaapkamer te creëren die helemaal aansluit bij de wensen en behoeften van jouw (HSP) kind. We stappen af van het perfecte plaatje. Er ontstaat een ruimte die past bij wie je kind is. Waardoor je gevoelige kind zich echt thuis voelt en blij is met zijn of haar kamer. Nu en de komende jaren.

slaapkamer hsp kind inrichten tienerkamer

Hoe zou het zijn als je hoogsensitieve kind…

 • Een slaapkamer heeft waar hij of zij zich de komende jaren helemaal thuis voelt?
 • Een slaapkamer heeft die in harmonie is met wie hij of zij is?
 • Een ruimte heeft om te ontspannen, samen met vrienden en vriendinnen te zijn, huiswerk te maken en een goede nachtrust te krijgen?
 • Meer in balans is, omdat het een eigen, fijne prikkelvrije plek heeft?
 • Supergraag op zijn slaapkamer is, waardoor er meer rust en een ontspannen sfeer in huis is?

Wat kun je verwachten?

Tijdens het 1-op-1 advies Slaapkamer advies voor het hoogsensitieve kind‘ werken we nauw samen als team om een passende slaapkamer voor en met jouw kind te creëren. Ik start bij je kind en maak ruimte voor het hele gezin, zodat iedereen zich thuis voelt bij de keuzes die we maken.

Er wordt dus ook gekeken naar het grotere geheel, zodat de slaapkamer straks in harmonie is met je HSP kind, ouder(s) en het huis.

Door in gesprek te gaan met je kind ontdek ik wie hij of zij is. De unieke energie, wensen en behoeften van je kind vertaal ik naar een inrichting op maat. Met een passende indeling, zorgvuldig gekozen kleuren, meubels, accessoires en persoonlijke items.

Dit verandertraject van kennismaking tot uitvoering duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden. Ben je vooral op zoek naar een snelle make-over van de kinderkamer? Wellicht past de online kinderkamer academy dan beter.

Tijdens het 1-op-1 slaapkamer advies werken we namelijk samen in het tempo dat bij een hoogsensitief kind en jullie past. De duur van de samenwerking hangt af van de grondige voorbereiding, de daadwerkelijke uitvoering en de levertijden van alle meubels en interieuritems. Jullie worden bij elke stap betrokken. Dit geeft overzicht en laat ruimte over voor nieuwe ideeën die gaandeweg ontstaan. Samen ontdekken en voelen we wat echt past.

Zo ontstaat een ruimte waar je kind zich geborgen voelt en volledig zichzelf kan zijn.

In 8 concrete stappen naar een slaapkamer die past bij jouw (HSP) kind

Inspiratie
1. Kennismaking: hallo lief kind

Wat fijn dat je samen een plek wilt creëren waar jouw kind kan zijn! Tijdens de kennismaking ga ik ontdekken en voelen wie jouw kind is. Zo ontdek ik zijn of haar dromen, wensen en verlangens. Ik luister, observeer en neem de tijd voor jullie. Neem in mij op wie jullie zijn, jullie energie. Hiervoor kom ik bij jullie langs of we zien elkaar online.

2. De kracht van beelden en kleuren
Beelden en kleuren zeggen meer dan woorden. Ik combineer beelden en kleuren die aansluiten bij de energie van jouw kind. Een visuele weergave om helder te krijgen welke sfeer en kleuren bij je kind passen. Jullie ontvangen geprint en digitaal een moodboard. Deze collage van sfeerbeelden en kleuren vormt de basis voor alle interieurkeuzes die gemaakt gaan worden.
slaapkamer hsp kind
Creatie
3. De eerste verandering

Het is tijd voor concrete stappen. Jullie mogen de hele kinderkamer door met een centimeter, rolmaat en meetlint. Elk hoekje en alle afmetingen van de meubels wil ik weten.
Met deze gegevens kan ik een plattegrond maken. Ik ga schuiven met de indeling totdat ik de best passende indeling gevonden heb. Jullie krijgen van mij minimaal één voorstel (indien nodig meer) voor de indeling van de slaapkamer.

4. De magie van kleur

De kracht van kleur is magisch. Ik kies die kleuren die in harmonie zijn
met het (hsp) kind, de ouder(s) en elkaar. Jullie krijgen een plan met daarin een voorstel voor de kleur van de muren. Nadat jullie een keuze hebben gemaakt, zal ik jullie adviseren over de best passende kleuren voor de meubels en accessoires.

Uitvoering
5. Wat past bij je kind

Ik ga voor jullie op zoek naar de best passende meubels, accessoires en verlichting. Alle interieuradviezen zitten in een handig document inclusief afbeeldingen, linkjes en uitleg. Naast advies voor nieuwe meubels en accessoires, kijk ik altijd naar wat jullie al in huis hebben. Door hergebruik en nieuwe items met elkaar te combineren kunnen we de slaapkamer van je (hoogsensitief) kind duurzaam inrichten en stylen. Daarnaast stimuleert hergebruik de creativiteit, voelt snel goed en geeft het een warme sfeer.

6. Yes, aan de slag

Het is tijd om alle interieur ideeën en adviezen te gaan uitvoeren. De veranderingen in de slaapkamer worden nu echt zichtbaar. Jullie gaan zelf aan de slag met het interieuradvies of vragen voor de uitvoering hulp van een schilder, elektricien of vloerenlegger. In deze fase kijk ik mee en bewaak de voortgang.

7. De persoonlijke touch

Ook voor de accessoires is het uitgangspunt; wat kan er hergebruikt worden? Dit geeft de kinderkamer een unieke sfeer. Verleden, heden en toekomst komen samen in de slaapkamer van je kind. Natuurlijk is het ook leuk om wat nieuwe items te kopen. Je krijgt een helder overzicht met dé accessoires die je nodig hebt.

slaapkamer hoogsensitief kind
Resultaat
8. Onze samenwerking vieren

Een slaapkamer groeit, net als je kind. In de stappen inspiratie en creatie hebben we de kamer laten groeien. De kamer is nu een weerspiegeling van wie je kind is. Ik kom langs en openen samen de deur, we kijken en voelen nog een keer of alles perfect past bij wie jouw kind is. Jullie krijgen van mij de laatste adviezen en daarna vieren we onze samenwerking. We hebben er samen een waardevol en intens traject opzitten. Dankzij jullie openheid en vertrouwen hebben we er samen een mooie kinderkamer van gemaakt.

Resultaten HSP slaapkamer advies

 • Je kind wordt aangemoedigd om met eigen ideeën te komen
 • Je kind leert te voelen wat het nodig heeft
 • Het zelfvertrouwen van je kind groeit, doordat het zelf keuzes leert maken
 • Als ouder(s) leer je loslaten en erop te vertrouwen dat het allemaal goed komt
 • Een slaapkamer die volledig is afgestemd op de wensen en behoeften van je kind
 • Jouw kind gaat geloven in zijn of haar eigen kracht, waardoor het meer de lead durft te nemen

Zij gingen je voor:

Praktische informatie

 • 3 tot 6 maanden persoonlijke begeleiding
 • Vrijblijvend intakegesprek bij jullie thuis
 • Het slaapkamer advies 1-op-1 advies is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar
 • Per stap ontvang je een duidelijk plan per mail met uitleg, voorbeelden en shoplinkjes waar jullie direct mee aan de slag kunnen
 • Jullie voeren de veranderingen zelf uit en zijn verantwoordelijk voor het vinden van een schilder, timmerman of iemand anders die helpt met de veranderingen. Ik beschik wel over een netwerk van vakmensen die de werkzaamheden voor jullie kan uitvoeren
 • Contact via e-mail of Whatsapp bij tussentijdse vragen

Investering € 1.247,- incl. btw*

*In dit bedrag zijn alle uren opgenomen inclusief reistijd. De reiskostenvergoeding is €0,19 per kilometer vanaf Amstelveen. Deze prijs is exclusief de benodigdheden voor de kamer.

Een kamer inrichten met aandacht voor jouw (hoogsensitieve) kind

Ieder kind heeft zijn eigen energie. Sommige kinderen zijn gevoelig voor sfeer, prikkels en geluid. Andere kinderen zijn meer bedachtzaam, dromerig en intuïtief.

Niet elk kind vindt verassingen en veranderingen fijn. Soms kost het een kind meer moeite om contact te maken. Of is het liefste altijd in beweging.

Elk kind kiest zijn eigen pad met de daarbij behorende energie. Het maakt je kind mooi en uniek.

Herken jij je kind hierin?

Dankzij de persoonlijke begeleiding is het 1-op-1 advies bijzonder geschikt voor (hoog) gevoelige kinderen. De stappen die we doorlopen bieden houvast en zijn helemaal aan te passen aan de behoeften van je kind. Je kind is mijn belangrijkste uitgangspunt waar ik alle rust en ruimte voor neem. Ik stem af en beweeg mee in zijn of haar energie. Zodat er een kamer komt waar jouw kind zichzelf kan zijn en er een plek is om tot rust te komen en te ontspannen.

Heb je vragen?

Vul onderstaand formulier in en je krijgt binnen 2 dagen reactie.