5 tips die bewezen werken voor de inrichting van de kamer van jouw hoog sensitieve kind

” Wat ik het leukst vind en wat voor mij de grootste meerwaarde van onze samenwerking was, is dat we tot een eindresultaat zijn gekomen waar ik zelf niet toe was gekomen. Het heeft me dus geholpen om uit mijn ‘comfortzone’ te stappen en niet terug te vallen op vertrouwde, veilige keuzes. Het belangrijkste daarin is de keuze voor behang met print, iets waar ik zelf nooit voor gekozen zou hebben. ”

Anne-Brechtje

Is jouw kind blij met zijn of haar kamer?

Loop jij er ook tegenaan dat je niet tot de juiste inrichting komt waardoor jouw kind zich niet echt fijn voelt op zijn/haar kamer? Blijf je schuiven met meubels en schilderen? En ben jij elk weekend bezig zonder resultaat?

Een fijne kamer voor jouw hoog sensitieve kind

Omdat jouw kind hoog sensitief is, wil je heel graag een kamer voor je kind waar jouw kind tot rust kan komen. De prikkels van de dag kan verwerken. Even een moment heeft voor zichzelf.
Volledig zijn/haar eigen ding kan doen.

De inspanningen brengen alleen niet het gewenste resultaat waardoor je geen zin meer hebt om nog wat aan de kamer te doen. Ondertussen is je kind niet blij. Jullie blijven in een cirkeltje ronddraaien.

Om verder te komen, wil je heel graag weten wat je wél kan doen omdat je jouw kind zo enorm een fijne kamer gunt.

Jouw kind wil zichzelf zijn

Daarom heb ik de beste 5 tips voor de kamer van jouw hoog sensitieve kind geschreven.

Deze 5 tips zorgen ervoor dat het gewenste resultaat er wél komt.

Door samen met je kind aan de slag te gaan en te luisteren naar je kind, richten jullie samen een kamer in waar je kind zich thuis voelt en:

  • Helemaal blij is met de kamer
  • Zich prettig voelt op zijn/haar kamer
  • Tot rust kan komen
  • De prikkels van de dag kan verwerken
  • Zichzelf kan zijn
” Annemarie snapt na grondige intake de wensen en behoeften. Met de hulp van Annemarie, krijg je een mooie kamer die bij je kind past. Met spullen die in harmonie zijn. Zonder haar hulp was mij dit nooit zo goed gelukt.”
Veronica

Met de 5 tips ben je in één weekend klaar

Resultaat: kind blij en jij blij

De kamer kan van de to-do en de weekenden kunnen weer voor andere leuke dingen gebruikt worden.

De 5 bewezen tips helpen jou en je kind om samen een kamer in te richten zodat jouw kind zich op zijn haar kamer prettig voelt en tot rust kan komen.

Hoog sensitieve kinderen hebben behoefte aan rust

Voor hoog sensitieve kinderen is het extra van belang dat ze bij kunnen komen van een dag vol prikkels en geluiden. Hoog sensitieve kinderen doen dat graag in een rustige ruimte waar zij zich prettig voelen. Een plek die warmte en geborgenheid geeft.

Wil je dit weekend gelijk beginnen? Download de 5 tips voor de kamer van je hoog sensitieve kind.

Hoi, ik ben Annemarie

Als kinderkamerspecialist geloof ik dat de inrichting van een passende kinderkamer altijd start bij het kind. Kinderen weten precies wat bij ze past. Door je kind te stimuleren zijn of haar eigen keuzes te maken, ontstaat er een ruimte waar je kind zich straks helemaal thuis voelt. Door het maken van eigen keuzes groeit bovendien het zelfvertrouwen van je kind. Kinderen gaan geloven in hun eigen kracht en komen in verbinding met wie ze zijn.
” Het was erg fijn om met Annemarie na te denken over de slaapkamers van onze jongens. Ze ziet snel welke stijl bij je gezin past en heeft ons heel goed geholpen met de details van de kamers. Alle items die ze voorlegde waren precies onze smaak en paste bij de jongens. ”
Karlijn

5 tips die bewezen werken voor de inrichting van de HSP kinderkamer.