De kamers voor tweeling Lucas en Mees (7)

“Onze tweeling slaapt nu samen op een kamer. Voor beide vinden we het belangrijk dat ze met een eigen kamer leren dat ze een individu zijn”

Lucas ..
Is heel vrolijk, flexibel en lief, en houdt er van om grapjes te maken. Hij houdt erg van spelen, bouwen, knuffelen en gek doen. Hij leest en leert graag over dieren, de aarde en geschiedenis.
Mees ..
Is gek op spelen, lezen, knuffelen en stoeien. Hij is ongelooflijk lief en flexibel en doet graag iets voor een ander. Hij is heel leergierig naar weetjes hoe de wereld in elkaar zit en dieren.
De uitdaging
Voor een eeneiige tweeling, die bijna in alles op elkaar lijken, een eigen kamer creëren die weerspiegelt wie ze als individu zijn. Daarnaast is de wens dat beide kamers hybride zijn. De tweeling ook bij elkaar kan slapen en er ruimte is voor een logee.
De basis
Voor Lucas heb ik gekozen voor een lichte vergrijsde kleur groen. Één wand geven we een accentkleur. Deze kleuren passen mooi bij de gordijnen die er al hangen. De kamer van Mees wordt lichtblauw geverfd.
De meubels
Voor beide komt er een bed met een extra slaapmogelijkheid. Voor Lucas wordt het een stapelbed. Het onderste bed kan ook als chill plek gebruikt worden. Onder het bed van Mees zit een uitschuifla met een matras. Op de kamer van Lucas hangen we een speelplank op met twee krukjes. Voor de kamer van Mees kiezen we voor een bureau.
Bijzonder
De kamers hebben een heel eigen karakter. Op de kamer van Mees is een speelrek opgehangen. De kamer van Lucas heeft een speelplank. Beide kamers hebben een ‘special’ waardoor er afgewisseld kan worden tussen de kamers voor spelen en slapen.
De indeling
Voor de indeling hou ik er rekening mee dat beide jongens genoeg ruimte hebben om te spelen en er een plek is om rustig wat voor zichzelf te doen.

Wat zeggen ouders Frank en Marleen?

Annemarie heeft ons ontzettend goed en prettig geholpen met onze wens om van de studeerkamer een hybride kinderkamer te maken. De kinderen en wij zijn heel blij met de sfeer en uitstraling van de kamers.

Leuk om te weten:

Lucas

Kleuren muur: Aquamarine Deep 198 Little Greene en Pearl Colour 100 van Little Greene
Bureaublad: opmaatzagen.nl
Kastje en krukjes: Ikea
Stapelbed: Hoppekids
Muur: IXXI Creative Lab Amsterdam
Accessoires: hergebruik en nieuw

Mees

Kleuren muur: Drizzle 217 Little Greene
Bed: petitpuk.nl
Behangcirkel: KEK Amsterdam
Speelrek: Kaos
Bureau en bureaustoel: Ikea
Accessoires: hergebruik en nieuw

Wil jij meer lezen over de stappen die ik met Lucas en Mees en hun ouders heb gedaan?