De kamer voor Daan (10)

” Voor Daan is het heel belangrijk dat hij zich kan terugtrekken op zijn kamer. Idealiter kan hij op zijn kamer helemaal zichzelf zijn. ”
Daan..
Is heel enthousiast, heeft veel ideeen, is creatief met allerlei soorten plannen maken, schilderen, keyboard spelen, filmpjes maken, bakken, grapjes makken en hij houdt erg van verzamelen.
De uitdaging
Daan vindt het super spannend dat ik kom want Daan vindt veranderingen een uitdaging. Hij houdt het liefste alles zoals het is. Ook is hij erg gehecht aan zijn bed, kasten en spulletjes.
De basis

Voor de basis heb ik gekozen voor een lichte vergrijsde kleur groen. Één wand geven we een accentkleur. Door de combinatie van deze twee kleuren, krijgt de kamer (meer) warmte.

De meubels
De wens van Daan is om zoveel mogelijk te behouden.
Kinderkamer jongen
Kinderkamer inrichting en styling jongen
Bijzonder
Doordat Daan zelf het tempo mag aangeven, heeft hij enorme stappen gezet en keuzes gemaakt. De muren zijn geschilderd, er staan meubels op een andere plek en er is een bureau gekomen. De kamer is een bijzondere mix geworden van wat er al was en een aantal nieuwe accessoires.
De indeling
Het bed blijft op dezelfde plaats staan. Onder het bed maken we een chill plek met lampjes en matraskussens. De kast voor de verzamelingen en boeken van Daan, verplaatsen we naar een andere wand. Door een andere indeling voor de kasten, hoeven deze niet weg en ontstaat er ruimte voor een bureau.

Wat zeggen ouders Frank en Marleen?

Annemarie is ontzettend betrokken bij de kinderen en houdt rekening met ieders wensen inclusief die van de ouders, met aandacht voor duurzaamheid en het karakter van het kind. Haar stapsgewijze aanpak en flexibiliteit bij de (soms veranderende) wensen van de kinderen vonden we heel goed.
Leuk om te weten:

Kleuren muur: Aquamarine Deep 198 en Pearl Colour 100 van Little Greene
Bureaublad: opmaatzagen.nl
Matraskussens: maisonsdumonde.nl
Bed, kasten en gordijnen: al aanwezig
Bureaustoel en ladekastje: Ikea
Accessoires: hergebruik en nieuw

Wil jij meer lezen over de stappen die ik samen met Daan en zijn ouders heb gedaan?