Tienerkamer meisje

26 april 2023
tienerkamer meisje duurzaam inrichten

Tienerkamer meisje

Roze is uit de gratie en je dochter wil haar kamer veranderen. Om te zorgen dat je niet bezig blijft, en de tienerkamer van je dochter een paar jaar meegaat, een aantal tips voor een tienerkamer voor een meisje.

Gebruik vergrijsde kleuren voor de tienerkamer

Waar je dochter eerst nog gek was op zacht roze, moet dat nu anders. Wil niet zeggen dat je dochter roze niet meer mooi vindt. Gebruik een meer vergrijsde roze of een oud roze kleur. Combineer deze roze kleur met grijs tinten of een stoere donkerblauw zijn erg leuk voor een meisjes tienerkamer.

Ga voor behang met grafische patronen voor een tienerkamer van een meisje

Je wil niet elk jaar behangen. Om dit te voorkomen, ga voor een behang met grafische patronen. Dit is tijdloos en wordt niet kinderachtig. Een Stippenbehang kan op veel manieren gecombineerd worden en blijft daardoor leuk.

Een chill plek is een echte must voor een meisje

Op een tienerkamer van een meisje mag een chill plek niet ontbreken. Het is een must op de tienerkamer. Zorg voor een lekkere grote stoel met kussens. Een matras op de grond met veel kussens is ook ideaal. Je kan ook het volgende toevoegen

 

  • Dekens
  • Lampjes
  • Een kleedje

De tienerkamer inrichten zodat je dochter super blij is

Wil je de tienerkamer van een meisje goed aanpakken zodat ze de komende jaren helemaal happy is? Gebruik dan de Tienerkamer inrichten Starterkit. De starterkit geeft je alle handvaten waarmee je aan de slag kan zodat jouw kind in volle glorie naar de volgende fase kan groeien. De Tienerkamer inrichten Starterkit staat vol met praktische tips en opdrachten zodat de kamer er komt en past bij wie jouw kind is. Deze tips komen ook zeker goed van pas bij het inrichten van een meisje haar tienerkamer

Hi, ik ben Annemarie

Als HSP kinderkamerspecialist help ik met het inrichten van tiener- en kinderkamers waar kinderen zichzelf kunnen zijn. In het 1-op-1 advies en de online cursus kinderkamer inrichting staat jouw kind centraal. We gaan uit van wat kloppend voelt zodat er een kamer komt die past bij wie jouw kind is.

Verder lezen?

Meubels voor een tienerkamer

De meubels op de tienerkamer van je kind groeien met de fase van je kind mee. Wat mag er niet ontbreken op een tienerkamer?

Meer lezen >

Geen autootjes meer, wel een bureau, een chillplek en een ruime kledingkast. In dit blog lees je wat er nodig is voor een jongens tienerkamer.

Meer lezen >
Kinderkamer behang kiezen

Hoe kies je kinderkamer behang dat bij je kind past, en je kind blij maakt? 3 tips voor het kiezen van kinderkamer behang.

Meer lezen >

Wil je de kinderkamer inrichten op een manier dat je kind zich thuis voelt?

Cursussen kinderkamer inrichting- en styling en 1-op-1 kinderkameradvies