Chillplek kinderkamer

16 mei 2023
chillplek kinderkamer

De grootste overgang van een kinderkamer naar een tienerkamer is de functie.  Eerst was het een plek om te slapen en te spelen. De kinderkamer wordt naarmate je kind ouder wordt een chillplek.

De kamer wordt dus vooral een plek om te chillen, soms huiswerk te maken, niks te doen of om ongestoord op een scherm te kijken. Een chillplek op de kinderkamer is dus geen overbodige luxe 😉

Wat is er nodig voor een chillplek

1. Een ruim bed met kussens

2. Een ruime en zachte stoel met kussens

3. Als er ruimte is een loveseat of een bankje

4. Twee matrassen op elkaar met kussens

5. Een grote zitzak

Vergeet de sfeermakers niet

De chillplek wordt afgemaakt met sfeermakers. Waar kun je aan denken bij sfeermakers?

1. Zachte materialen

Het is echt af als de kussens, plaids, dekens van zachte en fijne materialen gemaakt zijn.

2. Planten

Een beetje groen staat gezellig. En tieners kunnen deze verantwoordelijkheid best aan.

3. Persoonlijke spullen

Zorg dat er genoeg ruimte is voor spullen waar je kind waarde aan hecht of graag ziet. Een prikbord is een ideale verzamelplaats voor foto’s, kaartjes en andere herinneringen.

4. Gezellige verlichting

Door een aantal kleinere lampen in de kamer maak je het snel en makkelijk gezellig. Denk ook aan een lichtslinger of een lavalamp.

Aan de slag met de chillplek kinderkamer

Wil je de tienerkamer goed aanpakken zodat jouw kind de komende jaren helemaal happy is? Gebruik dan de Tienerkamer inrichten Starterkit. 

De starterkit geeft je alle handvaten waarmee je aan de slag kan zodat jouw kind in volle glorie naar de volgende fase kan groeien.

De Tienerkamer inrichten Starterkit staat vol praktische tips en opdrachten zodat de kamer er komt en past bij wie jouw kind is.

Hi, ik ben Annemarie

Als HSP kinderkamerspecialist help ik met het inrichten van tiener- en kinderkamers waar kinderen zichzelf kunnen zijn. In het 1-op-1 advies en de online cursus kinderkamer inrichting staat jouw kind centraal. We gaan uit van wat kloppend voelt zodat er een kamer komt die past bij wie jouw kind is.

Verder lezen?

Puber kamer tips

Zorg dat je kind zich prettig voelt in zijn puberkamer. Tips zodat je geen strijd meer hebt met je puber over de (onopgeruimde) kamer.

Meer lezen >
Meubels voor een tienerkamer

De meubels op de tienerkamer van je kind groeien met de fase van je kind mee. Wat mag er niet ontbreken op een tienerkamer?

Meer lezen >
Kinderkamer behang kiezen

Hoe kies je kinderkamer behang dat bij je kind past, en je kind blij maakt? 3 tips voor het kiezen van kinderkamer behang.

Meer lezen >

Wil je de kinderkamer inrichten op een manier dat je kind zich thuis voelt?

Cursussen kinderkamer inrichting- en styling en 1-op-1 kinderkameradvies