Kinderkamer behang kiezen

25 november 2022
Kinderkamer behang kiezen wit-blauw

Kinderkamer behang kiezen

Behang op de muur is hartstikke leuk! Zelf ben ik een grote fan van behang. Van behang gaat een kamer leven. Er komt vrolijkheid en leven in een kamer. Ook een kleine kamer kun je behangen, juist zelfs. De ruimte wordt knus en intiem. Hier lees je meer over kinderkamer behang kiezen.

Behang als eye-catcher

Behang is een super leuke eye-catcher in een kinderkamer. Het is een echte upgrade van de kamer. Het is ook wel even een klusje, zeker als je het zelf doet. Daarom wil je het behang voor de kinderkamer niet elk jaar opnieuw doen. Het is fijn als het lang meekan.

3 tips voor het kiezen van kinderkamer behang

1 De fase is tijdelijk
Een fase is tijdelijk ook al lijkt het voor altijd. Kies daarom voor behang dat niks met een fase te maken heeft. Laat de fase terugkomen in accessoires zoals een poster, een kussen of een dekbedovertrek.
2 Kies voor tijdloos behang

Kijk samen met je kind naar een meer tijdloos design. Denk aan grafisch design of bloemen. Ook behang met bladeren of palmbomen gaat lang mee.

Voor een kinderkamer kun je kiezen voor een behang met een klein bloemetje of blad.

Behang voor tienerkamer ligt alweer wat genuanceerder. Een tiener is al meer uitgesproken. Kies voor een grafische print, een streepje of klein bloemetje.

3 De juiste kleur behang
Zeker als je wil dat het behang lang meegaat is de juiste kleur van belang bij kinderkamer behang kiezen. Er zijn meerdere opties.
  • Kies voor de lange termijn voor meer vergrijsde kleuren. Als je kind ouder is, spreekt dit ook nog aan. Kies bijvoorbeeld oud roze in plaats van baby roze.
  • Wil je kleurrijk behang, dat kan natuurlijk ook. Houd dan de rest van de kamer rustig qua kleurgebruik.
  • Behang in naturel tinten is altijd een veilige keuze. Het geeft de kamer een fijn accent. Je kan dan meer spelen met kleuraccenten in accessoires.
Kinderkamer behang kiezen roze wit

Dit doe je met de andere muren van de kinderkamer

Voor de andere muren kies je dan een kleur die in het behang zit, zo krijg je een mooi samenhangend geheel. En bewaar je de rust in de kamer. De kleuren uit het behang kun je ook gebruiken voor het stylen voor de rest van de kamer.

Aan de slag met kinderkamer behang

Vaak is een muur behangen al voldoende om de kamer een echte make-over te geven. Wil je wel behang, alleen niet de hele muur? Kies voor een strook of een paneel. Voor beide heb je minder behang nodig. Voordeel van een paneel is dat je deze aan twee kanten kunt behangen. Door het paneel om te draaien, geef je in een handomdraai de kamer een andere look.
Wil je graag hulp bij kinderkamer behang kiezen en de juiste kleur voor op de muur? Neem dan contact op.

Hi, ik ben Annemarie

Als HSP kinderkamerspecialist help ik met het inrichten van tiener- en kinderkamers waar kinderen zichzelf kunnen zijn. In het 1-op-1 advies en de online cursus kinderkamer inrichting staat jouw kind centraal. We gaan uit van wat kloppend voelt zodat er een kamer komt die past bij wie jouw kind is.

Verder lezen?

Meubels voor een tienerkamer

De meubels op de tienerkamer van je kind groeien met de fase van je kind mee. Wat mag er niet ontbreken op een tienerkamer?

Meer lezen >
Puber kamer tips

Zorg dat je kind zich prettig voelt in zijn puberkamer. Tips zodat je geen strijd meer hebt met je puber over de (onopgeruimde) kamer.

Meer lezen >
Hoe maak je een moodboard

Wil je de kinderkamer inrichten op een manier die bij je kind past? Maak een moodboard voor de kamer van je kind in 5 stappen.

Meer lezen >

Wil je de kinderkamer inrichten op een manier dat je kind zich thuis voelt?

Cursussen kinderkamer inrichting- en styling en 1-op-1 kinderkameradvies