Verbind binnen met buiten

26 juli 2023

Gastblog: Jellina Detmar

Een enorme verrijking, de connectie tussen binnen en buiten leven

Een enorme verrijking, de connectie tussen binnen en buiten leven. Wij Jan en Jellina zijn samen met onze twee kinderen Déjan en Melin verhuisd naar een klein huisje met een grote tuin. We willen als gezin veel meer genieten van het buitenleven! We komen uit een grote woonboerderij waarbij onze tuin niet aaneengesloten was met ons huis. We leefden veel binnenshuis en we de connectie met buiten heel erg misten. Gelukkig biedt ons nieuwe huis met een grote tuin nu de mogelijkheid om die verbinding met buiten te herstellen.

Onze kinderen op voeden in een groene omgeving

Het is fantastisch om onze kinderen op te voeden in een groene omgeving en hen te laten spelen en ontdekken in de natuurlijke omgeving van onze mooie grote tuin. Wij hebben een tuin met een grote boomhut. Deze hebben we zelf gebouwd, neem maar eens een kijkje op mijn website jellinadetmar.nl. Ook hebben we een hele grote vijver die door onze tuin heel loopt en veel gras. Ze kunnen rennen en spelen op verschillende speeltoestellen en we hebben een mooi kippenhok en schattige eendjes die hun eigen plek en vijver hebben.

De connectie tussen binnen en buiten leven is een verrijkende en betekenisvolle ervaring.

Het buitenleven biedt een scala aan voordelen, zowel voor onze fysieke gezondheid tot gemoedsrust en we ontwikkelen een diepere waardering voor de natuur. Buiten zijn biedt een ideale omgeving om te ontspannen, tot rust te komen en te reflecteren. Het geluid van fluitende vogels, het ruisen van de bomen en de rustige omgeving kunnen ons helpen om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en innerlijke rust te vinden.

Picknicken in de natuur

We brengen veel tijd door met dierbaren, familie en vrienden. Samen genieten we volop van buitenactiviteiten, picknicken in de natuur, lekker suppen op het water, bootje varen en gewoon lekker ontspannen in de hangmat.

Door veel buiten te spelen moedigen we onze kinderen aan om actief te zijn, te rennen, te springen, te klimmen te bewegen. Dit draagt bij aan hun lichamelijke ontwikkeling, coördinatie, spierkracht en motorische vaardigheden. Als fysiotherapeute vind ik dat erg belangrijk.

Het stimuleert de verbeelding en creativiteit van kinderen. In een natuurlijke omgeving hebben ze de vrijheid om hun eigen spelregels te bedenken, hun omgeving te verkennen, zichzelf uit te dagen en hun fantasie te gebruiken. Dit bevordert probleemoplossend denken, creativiteit en het vermogen om zelfstandig te spelen. Laat ze lekker klimmen en kleuteren. Zelf hutten bouwen of over slootjes springen, heerlijk om zo kind te mogen zijn!

In huis de connectie met buiten creëren

Om in huis de connectie met buiten te creëren, zelfs tijdens de herfst en winter, gebruik ik verschillende elementen in mijn interieur waarbij ik het gevoel van het buitenleven ervaar. Ik maak gebruik van natuurlijke materialen in mijn interieur. Denk aan houten meubels, rotan of rieten accessoires, stenen accenten en natuurlijke stoffen zoals linnen of wol. Deze materialen brengen de warmte en textuur van de natuurlijke wereld naar binnen.

De natuur breng ik ook naar binnen door planten en bloemen in mijn woonkamer en keuken te plaatsen, zelfs in de herfst en winter. Groenblijvende planten die het hele jaar door hun bladeren behouden. Een prachtige strelizia plant of Monstera. Bloemen kunnen ook kleur en levendigheid toevoegen aan je interieur, denk eens aan een Bromelia of Orchidee.

Gelukkig hebben wij in onze woonkamer veel ramen die groen uitzicht geven. Richt je interieur zo in dat je een goed uitzicht hebt op de buitenwereld, zelfs als je binnen bent. Plaats meubels bij ramen en creëer comfortabele leeshoeken of ontspanningsruimtes waar je kunt genieten van het uitzicht op je tuin of de omgeving.

Balans en harmonie

Door deze elementen te integreren en bewust te zijn van de connectie tussen binnen en buiten, kun je een gevoel van balans en harmonie creëren. Het brengt de rustgevende en verkwikkende eigenschappen van de natuur in je dagelijks leven en helpt je om een diepere verbinding te voelen met de wereld om je heen.

Geniet zowel op deze manier van het binnen en het buitenleven!

Liefs Jellina

Bezoek de website van Jellina: www.jellinadetmar.nl

Wil je de kinderkamer inrichten op een manier zodat er verbinding ontstaat tussen binnen en buiten?

De Kinderkamer inrichten online Academy is de complete cursus waarmee je de tiener en/of kinderkamer gaat inrichten.

Jij maakt samen met jouw kind een plek waar je kind zich thuis voelt. Ontdek de 8 stappen die nodig zijn om te komen tot een kamer waar je kind super blij mee is.

Hi, ik ben Annemarie

Als HSP kinderkamerspecialist help ik met het inrichten van tiener- en kinderkamers waar kinderen zichzelf kunnen zijn. In het 1-op-1 advies en de online cursus kinderkamer inrichting staat jouw kind centraal. We gaan uit van wat kloppend voelt zodat er een kamer komt die past bij wie jouw kind is.

Verder lezen?

Hoe maak je een moodboard

Wil je de kinderkamer inrichten op een manier die bij je kind past? Maak een moodboard voor de kamer van je kind in 5 stappen.

Meer lezen >
Kinderkamer behang kiezen

Hoe kies je kinderkamer behang dat bij je kind past, en je kind blij maakt? 3 tips voor het kiezen van kinderkamer behang.

Meer lezen >
Chillplek voor een kinderkamer

De grootste overgang van een kinderkamer naar een tienerkamer is de functie. Naast slapen wordt het ook een plek om te chillen.

Meer lezen >

Wil je de kinderkamer inrichten op een manier dat je kind zich thuis voelt?

Cursussen kinderkamer inrichting- en styling en 1-op-1 kinderkameradvies