Tienerkamer jongen

26 maart 2023
Tienerkamer Jongen

Inspiratie tips voor een jongens tienerkamer 

Er is geen plek meer voor autootjes en treintjes op de kamer van je zoon. Het is tijd geworden voor het echte werk. Een bureau, een plek om te chillen en een ruime kledingkast. Hoe tover je de kamer van je zoon om in een tienerkamer voor een jongen?

Een paar mooie meubels voor de tienerkamer jongen

Kies voor een jongen een aantal mooie en stevige meubels. Denk aan

  • Een bureau
  • Een bed
  • Een relaxte stoel of zitzak
  • Of een kledingkast

aangevuld met een ladekast of bureaublok. Door te kiezen voor ‘less is more’ en niet teveel losse eindjes, geef je een tiener jongen precies wat hij nodig heeft. Een fijne ruimte om te chillen met vrienden of alleen, om huiswerk te maken en te slapen.

Combineer verschillende materialen voor die stoere tienerkamer look voor een jongen

Voor een tienerkamer van een jongen is het leuk om verschillende materialen te combineren. Voor een jongen kun je gebruik maken van wat ruwere materialen zoals sisal, jutte en hout. Gebruik voor een wat stoerdere look ook metaal.

Maak het verschil met lampen

Wil je het verschil maken op de tienerkamer van je jongen? Kijk dan goed naar de lampen. Door te kiezen voor een industriële lamp, geef je de kamer een volwassen touch. Een vintage bureaulamp is een echte eye-catcher. 

Wil je de tienerkamer goed aanpakken?

Wil je de tienerkamer goed aanpakken zodat jouw kind de komende jaren helemaal happy is? Gebruik dan de Tienerkamer inrichten Starterkit. De starterkit geeft je alle handvaten waarmee je aan de slag kan zodat jouw kind in volle glorie naar de volgende fase kan groeien. De Tienerkamer inrichten Starterkit staat vol met praktische tips en opdrachten zodat de kamer er komt en past bij wie jouw kind is

Hi, ik ben Annemarie

Als HSP kinderkamerspecialist help ik met het inrichten van tiener- en kinderkamers waar kinderen zichzelf kunnen zijn. In het 1-op-1 advies en de online cursus kinderkamer inrichting staat jouw kind centraal. We gaan uit van wat kloppend voelt zodat er een kamer komt die past bij wie jouw kind is.

Verder lezen?

Chillplek voor een kinderkamer

De grootste overgang van een kinderkamer naar een tienerkamer is de functie. Naast slapen wordt het ook een plek om te chillen.

Meer lezen >
Meubels voor een tienerkamer

De meubels op de tienerkamer van je kind groeien met de fase van je kind mee. Wat mag er niet ontbreken op een tienerkamer?

Meer lezen >
Puber kamer tips

Zorg dat je kind zich prettig voelt in zijn puberkamer. Tips zodat je geen strijd meer hebt met je puber over de (onopgeruimde) kamer.

Meer lezen >

Wil je de kinderkamer inrichten op een manier dat je kind zich thuis voelt?

Cursussen kinderkamer inrichting- en styling en 1-op-1 kinderkameradvies